De Vergoedingen-Vergelijker geeft u inzicht in de vergoeding van incontinentieproducten van de meest voorkomende zorgverzekeringen.

Voordat u de Vergoedingen-Vergelijker gaat gebruiken

Deze Vergoedingen-Vergelijker is met zorg samengesteld aan de hand van de openbaar beschikbare polisvoorwaarden van meer dan 50 zorgverzekeringen, peildatum 23 november 2023 (polissen 2024). Er is ALLEEN gekeken naar aspecten rondom de levering en vergoeding van incontinentieproducten. De Vergoedingen-Vergelijker heeft als doel om informatie te verstrekken over wat de ene zorgverzekering vergoedt in vergelijking met een andere zorgverzekering. Er wordt nadrukkelijk geen ‘overstapadvies’ noch een beoordeling van de zorgverzekeringen gegeven. De keuze voor een bepaalde zorgverzekering hangt immers van veel meer factoren dan de vergoeding van incontinentieproducten af. Wij raden u aan altijd contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor de polisvoorwaarden die voor u van toepassing zijn.

Staat uw zorgverzekering er niet bij? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. Constateert u toch onverhoopt een fout in deze Vergoedingen-Vergelijker? Wilt u dit dan aan ons doorgeven?

Het verschil tussen zorgverzekeringen

Incontinentieproducten worden vergoed vanuit de basisverzekering. Iedere zorgverzekeraar vergoedt dit dus. De hoogte en wijze waarop de vergoeding wordt verstrekt kan variëren. De meeste verzekeraars werken met gecontracteerde zorgleveranciers. Gaat u naar een gecontracteerde zorgleverancier dan is de vergoeding c.q. de verstrekking van het aantal producten doorgaans hoger dan wanneer u kiest voor een niet-gecontracteerde zorgleverancier. Daarnaast stellen sommige verzekeraars dat u vooraf toestemming moet hebben om geleverd te krijgen door een niet-gecontracteerde zorgleverancier. De Vergoedingen-Vergelijker hieronder geeft met name deze belangrijke verschillen weer.

Hoe werkt de Vergoedingen-Vergelijker?

Zoek in de linkerkolom uw eigen zorgverzekering, en in de rechterkolom een zorgverzekering waarmee u wilt vergelijken.

Peildatum polisvoorwaarden: 23 november 2023 (polissen 2024)